Voordelen van lavendel voor ontspanning – Goose Creek Candle

Schoonheid, sereniteit en ontspanning zijn vaak wat in je opkomt als je denkt aan lavendelbloemen. Aan de ene kant zijn ze delicaat en maken ze prachtige bloemenboeketten en centerpieces. Aan de andere kant zijn ze een botanische krachtpatser voor degenen die ze willen gebruiken voor aromatherapie.

Waar is lavendelolie goed voor? Lavendel wordt al eeuwenlang bewonderd en gevierd om zijn natuurlijke verbindingen die je helpen om achterover te leunen en te ontspannen. Laten we eens kijken waarom de geur van lavendel zo gevierd wordt en kijken naar enkele manieren waarop je lavendel gemakkelijk kunt gebruiken om te ontspannen.

Lavendel: een van de meest ontspannende geuren voor angst

Voordat iemand wist hoe aromatherapie een naam moest geven, gebruikten mensen lavendelbloemen op verschillende manieren om te ontspannen. Na verloop van tijd leerden degenen die met plantaardige producten werkten hoe ze de kostbare olie uit deze paarse schoonheden konden halen, en dat opende de deur naar wijdverbreid gebruik van lavendelolie voor aromatherapiedoeleinden.

Dus, wat zijn de voordelen van essentiële lavendelolie voor angst? Onderzoeksstudies gedaan naar lavendel etherische olie hebben aangetoond dat het precies doet wat generaties mensen al k Het helpt gevoelens van angst te verminderen. In feite bleek uit één onderzoek dat lavendel op dezelfde manier presteerde als voorgeschreven medicijnen die gericht waren op het verminderen van angst. Maar er is meer goed nieuws: onderzoek heeft ook aangetoond dat lavendel andere nuttige toepassingen heeft. Lavendel kan bijvoorbeeld ook helpen om je humeur over het algemeen te verbeteren, en het kan zelfs helpen bij slapeloosheid.

Lavendel kan goed zijn voor je hersenen

Essentiële olie van lavendel blijkt krachtige antioxidanten te bevatten die een positief effect kunnen hebben op de hersenen. Naast het helpen bij ontspanning en slaap, kan het helpen het geheugen te verbeteren, ongemak door hoofdpijn en migraine te verminderen en sommige mensen te helpen genezen van beroertes.

Lavendel aromatherapie voor uw hond

Net als mensen hebben honden soms last van angstaanvallen, waardoor sommigen zich afvragen of essentiële olie van lavendel ook kan helpen bij angst bij honden. Het antwoord is ja, lavendel kan ook een angstig hondje kalmeren. Als u echter op zoek bent naar ontspannende geuren voor honden, kunt u het beste kiezen voor producten zoals kaarsen die deze heerlijke geur langzaam in de lucht verspreiden. Het reukvermogen van een hond is meer dan 1.000 keer beter dan dat van ons, en ze zijn ook gevoeliger voor aroma’s, dus een beetje lavendelgeur is goed voor het gevoelige systeem van uw hond.

Beste lavendelkaarsen

Over kaarsen gesproken, lavendel is een van de beste kaarsgeuren voor ontspanning. Hier zijn twee van onze beste geurkaarsen voor het creëren van een ontspannende omgeving:

 • Lavendel & Katoen. Stel je voor hoe het is om door een landelijke weide te slenteren met aan de ene kant paarse lavendel en aan de andere kant donzige katoen. Het aroma van deze kaars is schoon, fris en doet denken aan de lente.
 • Lavendel Suiker. Deze geur ruikt naar een suikerkoekje doordrenkt met lavendel. Het is een gastronomische traktatie voor de zintuigen.

Lavendel voor het lichaam

U kunt op verschillende manieren genieten van de aromatherapievoordelen van lavendel. U kunt bijvoorbeeld heerlijk ruikende, met lavendel doordrenkte lichaamsverzorgingsproducten vinden die u de hele dag door kunt gebruiken. Een paar van onze favorieten zijn:

Hoe je ook kiest om te genieten van deze rustgevende geur, het zal je zeker in de stemming brengen om diep adem te halen en te ontspannen!

creatSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Laat een reactie achter

   Waxinelichthouder
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart