Kaarsvet verwijderen in een pot – Goose Creek Candle

enthousiast geurkaars verzamelaars kijken er altijd naar uit om een ​​favoriete kaars te branden of nieuwe favorieten te kopen. Er komt echter een moment dat de meeste was op is, maar je toch de mooie pot wilt gebruiken. Dit is wanneer u wordt geconfronteerd met een veelvoorkomend dilemma. Hoe krijg je het kaarsvet uit het mooie blikje?

Nou, je hebt verschillende opties en ze werken allemaal. Laten we elke methode doornemen.

Een kaars-hack die kokend water gebruikt

Weet je hoe was smelt als het in contact komt met hoge temperaturen? Welnu, je kunt hetzelfde idee gebruiken om de was met hitte te smelten, maar deze keer ga je heet water gebruiken in plaats van vuur. Voordat u begint, moet u zoveel mogelijk wasresten uit de container verwijderen. Haal dus een botermesje of een lepel uit de keuken en schraap zoveel mogelijk was eruit. Als dat is gebeurd, breng je een pan water aan de kook en giet je het in de kaarshouder. Zorg ervoor dat je wat ruimte aan de bovenkant overlaat. Voor sojawas kun je gewoon heet water gebruiken dat niet kookt.

Laat het water in de kaarsenhouder zitten totdat het is afgekoeld. Je zou stukjes was bovenaan moeten zien drijven. Gebruik een keukenzeef om alle stukjes was te verwijderen en gooi ze in de prullenbak. Trouwens, je moet nooit was door de afvoer gieten. Gebruik een mes of lepel om de resterende stukjes eruit te schrapen en je bent klaar.

Koud gebruiken om kaarsvet in een pot te verwijderen

Een van de meest populaire schoonmaaktips voor kaarsenpotten is de vriezermethode. Hier is niets ingewikkelds aan. Je zet de kaarsenpot gewoon in de vriezer en laat hem daar enkele uren staan. Door de koude temperatuur krimpt de wax, waardoor deze makkelijker te verwijderen is.

Wax smelten met een dubbele boiler

De oude beproefde dubbele ketelmethode is er nog steeds een die werkt. Verwijder met een botermes of lepel de was uit de container. Plaats de container in een pot en giet kokend water rond de kaarscontainer, zorg ervoor dat er geen water in de container komt. De hitte van het water verzacht de was en je kunt hem gemakkelijk verwijderen zodra het water is afgekoeld.

Kaarsvet smelten met een föhn

Plaats de container op een dikke handdoek of ovenwant en gebruik een föhn of heteluchtpistool om de was te verzachten. Het kan enkele minuten duren voordat de droge hitte de was doet smelten. Schraap de resterende was eruit en was de container.

Wax smelten met een oven

Heeft u drie of vier kaarsenhouders om schoon te maken? Deze methode kan uw taak gemakkelijker maken. Schraap zoveel mogelijk was uit alle containers met een lepel of botermes. Verwarm de oven tot 180 graden Fahrenheit. In een omrande bakvorm bekleed met twee lagen of perkamentpapier of een laag aluminiumfolie, schik alle potten, ondersteboven in de pan. Zet de pan in de voorverwarmde oven en laat de was ongeveer 15 minuten smelten. Verwijder de pan en plaats deze op een hittebestendig oppervlak. Houd de pot vast met een hand bedekt met een pannenlap en gebruik je andere hand om warme wasachtige resten van de binnenkant van elke container weg te vegen. Als de containers afgekoeld zijn, was ze dan met zeepsop.

creatSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Laat een reactie achter

   Waxinelichthouder
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart