Kaarsvet uit kleding verwijderen – Goose Creek Candle

Geurkaarsen zijn een prachtige manier om een ​​decoratief tintje aan het huis toe te voegen en een sfeer te creëren. Meestal zitten ze veilig op een tafel, schoorsteenmantel, aanrecht of bureau terwijl de flikkerende vlammen harde was in gesmolten was veranderen. Het komt wel eens voor dat een kaars per ongeluk wordt omgestoten of omvalt, waardoor hete was op een kledingstuk kan druppelen. De was hardt snel uit en nu sta je voor een situatie waarin je moet uitzoeken hoe je deze was uit kleding kunt verwijderen. Als kaarsenexperts geven we je graag onze tips om op een veilige manier wax uit stof te halen.

Geef de wax de tijd om te drogen

Als je in de buurt bent om de was op de stof te zien druppelen, wil je misschien meteen in actie komen, denkend dat als je de was er snel genoeg afveegt, het geen probleem zal zijn om schoon te maken. Doe dit niet! Allereerst is het niet veilig om hete was aan te raken. Ten tweede zul je het alleen maar rondsmeren. In plaats daarvan moet u wachten tot de was volledig is opgedroogd voordat u onze verwijderingsmethode volgt.

Wax verwijderen door het eraf te schrapen

Als de stof niet delicaat is, kun je een scherp mes uit de keuken pakken en het als schraapgereedschap gebruiken. Plaats het mes voorzichtig aan de boven- of zijkant van de wasvlek. Schraap de was langzaam weg door bewegingen van uw lichaam weg te maken om onbedoeld letsel te voorkomen. Zorg ervoor dat u geen gaten in de stof maakt. Schraap totdat je zoveel mogelijk was hebt verwijderd. Als de stof zo delicaat is als zijde, gebruik dan een lepel om te schrapen.

Smeltwas met warmte

Deze volgende stap lijkt misschien contra-intuïtief, maar geloof ons, het is een noodzakelijke stap om de was volledig te verwijderen. Wat je gaat doen, is de was opnieuw opwarmen met behulp van indirecte warmte. Leg een vaatdoek of handdoek op een vlakke ondergrond en leg het kledingstuk (of stoffen tafelkleed) erop. Pak twee vellen keukenpapier en plaats een vel over de resterende wasvlek. Leg een dunne vaatdoek over de papieren handdoeken. Haal het strijkijzer eruit en zet het op een lage of gemiddelde stand.

Strijk alleen het wasvlekgebied totdat je ziet dat een deel van de papieren handdoek verzadigd is met was. Bedek de vlek met een schoon deel van de handdoek en herhaal. Als de hele handdoek verzadigd is, gebruik dan indien nodig het tweede vel. Deze stap zou alle resterende was moeten verwijderen. Houd er rekening mee dat als de stof fleece, wol, fluweel of een andere pluizige stof is, vloeipapier veel beter werkt dan papieren handdoeken.

Laat het weken

Ook al is de was verdwenen, de kleurstof van de gekleurde was blijft als een vlek achter. We raden aan om het bevlekte gebied enkele uren te laten weken in een oplossing van vlekkenverwijderaar op zuurstofbasis en water. Als alternatief kunt u het gebied voorbehandelen met een effectieve vlekverwijderaar die veilig kan worden gebruikt op dat specifieke type stof.

Normaal wassen

Het is tijd om deze waxverwijdering te voltooien door het kledingstuk of tafelkleed te wassen zoals u dat normaal zou doen. Je kunt het in de machine of met de hand wassen, afhankelijk van je voorkeur.

creatSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Waxinelichthouder.com
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart