Kaars brandende geheimen onthuld – Goose Creek Candle

In een tijd waarin we het meeste van ons licht halen uit bronnen zoals elektriciteit, batterijen en zelfs de zon, wordt de “low-tech” kaars nog steeds bewonderd en gewenst door degenen die zijn schoonheid en eenvoud waarderen. Hoewel ze niet langer de belangrijkste bron van binnenverlichting zijn, blijven kaarsen een topitem in huisdecoratie. Als je ooit naar een brandende kaars hebt gekeken en je hebt afgevraagd: “Hoe doet het dat?” We gaan de wetenschap onthullen achter hoe het werkt.

Kaarsen branden zorgt voor verbranding

Kaarsen zijn meer dan alleen een mooi decor. Het zijn toevallig ook bombastische brandstofgeneratoren. De geharde was van een kaars bestaat eigenlijk uit koolwaterstoffen, wat in wetenschappelijke termen een mengsel is van waterstof- en koolstofatomen. Wanneer was in contact komt met een warmtebron (in dit geval een kaarsvlam) wordt het een reservoir van brandstof voor het vuur. Net als bij de ontsteking van een auto, ontstaat er warmteverbranding wanneer je de pit aansteekt, en de was (brandstof) houdt de vlammen brandend.

Wat ontstaat er als een kaars brandt?

Het branden van een kaars zal altijd een chemische verandering veroorzaken. Terwijl het brandt, stoot het rook uit, dat roet wordt genoemd. De beste kaarsenmakers gebruiken materialen en technieken die zo min mogelijk roet produceren. Veel mensen geven om deze reden de voorkeur aan schoon brandende kaarsen.

Wat is het doel van de kaarsenlont?

De lont van een kaars dient als kanaal voor het verbinden van kaarsvet met de intense hitte van vuur. Wieken absorberen smeltende was veroorzaakt door de hoge temperatuur van de vlam. Op zijn beurt verdampt de was tijdens het smeltproces en die dampen voeden de continue vlam. Loodvrije katoenen lonten zijn de veiligste keuze, en ze moeten precies de juiste lengte hebben om de kaars gelijkmatig en grondig te laten branden zonder wasophoping.

Kaarsvlamkleuren verklaard

Ben je gebiologeerd door die flikkerende kaarsvlam? Hier is een kans om er wat leuke weetjes over te leren. Er zijn drie kleuren in de vlam en elke kleur beslaat een gebied. Het blauwe gebied ligt het dichtst bij de was. Gevuld met zuurstof start het het proces van waswaterstof- en koolstofverdamping.

Boven het blauw zweeft het donker oranjebruine gebied. In tegenstelling tot het onderste gebied heeft dit gebied heel weinig zuurstof en helpt het de koolstof verder af te breken. Het meeste van wat je ziet is het heldere, gele gebied en dit gebied is de bron van de meeste intense hitte van de vlam.

Kaars Smeltpunten

Het smeltpunt voor paraffinewas ligt tussen 120 en 150 graden Fahrenheit.

Wat is het smeltpunt van sojawas?

Het smeltpunt voor sojawas ligt tussen 120 en 180 graden Fahrenheit.

Door natuurlijke variaties in was heeft elke kaars zijn eigen unieke smeltpunt.

Trendy kaarsengids

Nu je meer weet over het branden van kaarsvet, is het tijd om een ​​kijkje te nemen naar enkele van de populairste kaarsentrends van vandaag. Deze unieke kaarsen branden allemaal schoon, zodat je er thuis of op kantoor veilig van kunt genieten.

Moderne boerderijkaarsen. Eenvoud regeert opperste met effen witte potten met een enkel, betekenisvol woord of korte zin. De huiselijke geuren zijn perfect voor relaxte contemplatie.

Kaarsen voor mannen. Deze kaarsen met mannelijke geuren zijn perfect voor zijn persoonlijke ruimtes. Vrouwen zijn er ook dol op!

Wereldreiziger Kaarsen. Reis de wereld rond met deze op het land geïnspireerde geuren.

creatSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Laat een reactie achter

   Waxinelichthouder
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart