Hoe ruikt vanille? – Goose Creek Kaars

Vanille in zijn natuurlijke vorm is een van ’s werelds duurste specerijen en het is ook een van ’s werelds meest geliefde specerijen. De essentie (of een bijna perfecte imitatie) wordt in alles gebruikt, van gebakken koekjes tot kaarsen tot parfums. Vanille maakt zo’n groot deel uit van ons dagelijks leven dat we het als vanzelfsprekend beschouwen. Soms wordt de uitdrukking “pure vanille” gebruikt om iets als gewoon en saai te bestempelen. Het is echter alles behalve dat. In feite is het een smaak- en geurstof die ons leven op zoveel manieren beïnvloedt, en het is tijd om deze prachtige specerij te waarderen door er meer over te leren.

Hoe ruikt vanille?

Vanille heeft een zoete, rijke, stroperige geur die op een unieke, verleidelijke manier warmte uitstraalt. Het kan met geen enkele andere geur worden vergeleken, en dat is een deel van zijn charme. Ironisch genoeg groeien vanillebonen in een orchidee-achtige plant samen met bloemen die absoluut geen geur hebben. De bloembloei is mooi, maar de donkerbruine peulen met vanillebonenzaden zijn de ster van deze combinatie.

3 voordelen van vanillegeur

Omdat vanille is afgeleid van een plantaardige bron, heeft het enkele verrassende voordelen die je kunt noteren wanneer je de volgende keer in de stemming bent om van de geur en/of smaak te genieten.

kalmerend. Gestrest voelen? Ruik wat vanille. Studies tonen aan dat vanille een natuurlijke stressverlager is voor het zenuwstelsel. Daarom wordt het vaak gebruikt in aromatherapieproducten.

Ademhalingshulpmiddel. Puur vanille-extract bevat antioxidanten en antibacteriële eigenschappen die de hoestsymptomen kunnen helpen verlichten. Het kan ook helpen om ontstekingen te verminderen. Het extract moet altijd worden verdund in warm water of een andere vloeistof.

Hart gezond. Studies tonen aan dat vanille kan helpen het cholesterolgehalte in het lichaam te verlagen. De ontstekingsremmende eigenschappen kunnen helpen om het bloed door de slagaders te laten stromen, waardoor hartaanvallen en beroertes worden voorkomen.

Wat zijn vanille-essence-oliën?

Vanille-essence-oliën (etherische oliën) worden gemaakt door verbindingen te extraheren uit gedroogde vanillestokjes of bonen. Er zijn verschillende methoden om de essentie te vangen, en eenmaal geëxtraheerd, worden deze verbindingen gemengd met een of meer drageroliën. De olie is zeer geurig en een klein beetje gaat een lange weg.

Gids voor geurkaarsen vanille

Vanille is een enorm populaire geur voor geurkaarsen en het inspireert veel geweldige ideeën voor unieke geurkaarsen. Of het nu op zichzelf wordt gebruikt of gemengd met andere geuren, het vermogen om je een goed gevoel te geven is een belangrijke reden voor zijn aanhoudende populariteit.

Kaars vanilleboon. Deze kaars is puur vanillegenot. Hoewel het andere complementaire tonen heeft, is de vanillegeur sterk en doet het je misschien denken aan het eten van vanille-ijs.

Vanille Pompoen Wafel Kaars. Romige vanille en pompoentwist zijn een heerlijke geurcombinatie en deze heeft een heerlijke hint van boterachtige goedheid.

Vanille & Rozenblaadjes Kaars. De warmte van vanille gaat prachtig samen met de zachtheid van de roos en deze twee aromatische favorieten vormen samen een rustgevende bloemengeur. Het is erg geruststellend.

Lavendel & Vanille Kaars. Wat gebeurt er als je vanille combineert met lavendel, een van ’s werelds meest geliefde bloemengeuren? Je krijgt een kaars met een ontspannende en warme geur die lang in de lucht blijft hangen, waardoor het een geweldige keuze is voor dagen waarop je alleen maar wilt luieren.

creatSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Laat een reactie achter

   Waxinelichthouder
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart